SELAMAT DATANG KE BLOG CETUSAN RASA ZECK AS

BAJET KAKITANGAN AWAM 2010

BAJET KAKITANGAN AWAM 2010

KURSUS S/U PIBG - Anjuran UPSI pada 05 & 06 Februari yang lalu.

on Ahad, Februari 07, 2010

Bagi teman program nii, amat bermakna, banyak pengisian yang teman dapat kongsi bersama-sama dengan rakan-rakan yang lain. Antara penceramah yang mengisi slot ialah Prof. Dr Omar bin Abdull Kareem, Dekan Ips, UPSI. Beliau membicarakan tajuk: "Kepimpinan dan Hubungan Komuniti".. Bagaimana menjadi pemimpin yang baik di antara sekolah dan komuniti setempat."Konflik dalam Komunikasi" disampaikan oleh : En Taqiyuddin Abdul Mukti; Kaunselor UPSI.

Paling menarik slot daripada Pengetua Cemerlang MCKK Jusa C ,En Mohd Rauhi bin Mohd Isa dengan tajuknya:
"Pembinaan Kerjasama Sekolah dengan Komuniti ke Arah Kecemerlangan Akademik" dengan dibantu oleh Penolong Kanan MCKK iaitu, En Safuan bin Hj Rabaai.Penyampaian yang bersahaja dan kelakar.....memang kami tak kering gusi dibuatnya....Paling teman ingat......Nak jadi orang HEBAT.....kena mendahului MASA.....Jangan masa yang mendahului kita........Maksudnya `on time` dalam setiap aktiviti yang kita laksanakan.

Bagi teman, rasa berbaloi pergi kursus niii, terlalu banyak input yang dapat dikongsi bersama. Kami akan berkursus lagi pada 23 Februari niii, Insyallah jika diizinkan.....


Program ini perasmian penutupnya oleh; Dato` Zulkiffly bin Mohd Wazir, Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian Kementerian Pelajaran Malaysia.
p/s : Dalam kursus masih sempat teringatkan program tahun 6 yang berlangsung pada 06 FEB..................yelah...kata orang,"tempat jatuh lagikan dikenang kan..kan..?" Inikan anak murid.

5 comments:

GPI berkata...

Salam.. teman dah risau baca entry ni...
semuanya silap haribulan..
teman rasa blogger nya penat bebenor.. sebab kena kejan keroje 2 hr nonstop..

15 dan 16 Feb? Cuti Raya Cina..
Motivasi Thn 6 ? Udah lepas semalam... 6hb..

Zakaria Abdullah Sani berkata...

Tengok betul-betul..teman tak ubah pun tarikhnya..kan..05 dan 06 FEB kan..kan..kan......

Hi..hi...tq tolong habaq..syyyytttt..jangan habaq org tau.....ti me kasih..zas

DUN Behrang 2020 berkata...

Aduhhhh...teman lagi penin wehhh...tang mana tulis 15 & 16 Feb tu....ke dh kena 'liquid'?

23hb ada lagi ka...kat mana lak tu?

Zakaria Abdullah Sani berkata...

To DUN Behrang 2020,
23 hb kat mana lagi tak ngan PKG buat blog.....PIBG untuk komuniti...untuk daerah batang padang..nanti jumpa hang la kot..belajar buat blog..hi..hi...Sifu blog...

azlanlin berkata...

:: Terima kasih krn datang ke UPSI. Nanti kita jumpa lagi jika tiada aral melintang pada 23 Feb. Insyallah.

:: Cabaran dan halangan mematangkan kita dalam setiap tindakan. Memang best merempuh dugaan kerana membentuk kita menjadi kreatif dan inovatif..tak gitu Zack?